BLONDSHELL – BLONDSHELL

Artiest info
Website
facebook
Label: Partisan Records / PIAS

‘Bombshell’ is de ‘nom de plume’ of het pseudoniem van de Amerikaanse indierockzangeres Sabrina Teitelbaum uit Los Angeles, Californië maar geboren in New York City. Eerder was zij al sinds 2016 muzikaal actief in de wereld van de popmuziek onder de naam ‘BAUM’ maar nu brengt ze begin april een eerste plaat uit die ze gemakshalve ook maar de titel “Bombshell” heeft gegeven. In het begin van de zomer van vorig jaar lanceerde ze met de songs “Olympus” een eerste single, gevolgd door “Kiss City” in juli 2022 en “Sepsis” in augustus 2022.

Deze debuutplaat bevat negen meestal uptempo rocknummers waaronder de twee tracks die we op de video’s willen laten horen: het albumopeningsnummer en de in december als single uitgebrachte song “Veronica Mars” en het net vermelde liedje “Sepsis”. Ook de deze maand als recentste single uitgebrachte song “Joiner” staat op dit album.

De nu 25-jarige homoseksuele en sinds 2019 ex-alcohol- en drugsverslaafde Sabrina Teitelbaum mikt als ‘Bombshell’ met dit album dus duidelijk op een permanente plaats in de hitlijsten en dat zou best wel eens kunnen lukken met dergelijke catchy rockliedjes. In de songteksten is ze echter niet altijd zo lief en minzaam als we zouden kunnen vermoeden. Ze ventileert haar trauma’s, boosheid en angsten, haar sensitiviteit en haar persoonlijke gevoelens van verdriet en liefde in de woorden die ze zingt bij deze muzikaal heel melodieuze nummers. Ze beschouwt dit eerste album zelf dan ook als een vorm van therapie die haar moet helpen om alle oude demonen los te laten en daarna over te gaan tot het componeren van goede nieuwe nummers voor een volgende plaat.

(valsam)